Тиквичкова паста

На същото място съм, където бях преди 7 месеца. Как го мислиш, какво се случва…
Мястото е много магично. Феи няма. Чудя се дали не е заради астронавтите, с хладни оръжия или заради животните, които са навсякъде. На това място няма как човек да не получи вдъхновение. Не мога да ви кажа откъде идва вдъхновението. История мястото няма голяма, а още по-малко велика.
За сметка на това, обаче, природата и енергията са невероятни. За по-малко от 24 часа ме осениха две прекрасни идеи и сътворих вкусна и лесна паста.


Нарязах 4-5 млади тиквички на кубчета. Очегъртах 3 средно големи пресни картофа и ги накубчих и тях  Солчерно пиперче2-3 лъжици домати от буркан и разбира се прекалих със сухите люти чушки (3 броя като за герои).

Зеленчуците сложих в тавичка и добавих малко олио. Добре би било водата да е наполовината на зеленчуците поради две причини. Първо, защото тиквичките съдържат 96% вода и второ, защото пресните картофи съдържат по-малко нишесте и повече вода от старите. 
След като изври водата, зеленчуците омекнат и останат само на мазнинка идва ред и на пасирането.

Счукайте ги или пасирайте добре – може да използвате намачквалка или пък добрият стар клъцник. Аз употребих и двете 

В метална паница, счуках 10-ина скилидки чесън, за да се омешат вкусовете по-добре. Обърквам го добре с пюрето (ако е по-водно)/ пастата (ако е по-суха) и след това е време на вашето въображение 
Аз добавих пресни чесън и лук нарязани на много ситно за цвят, а пресните джоджен и копър допълниха вкуса и обогатиха аромата. Можете да я използвате за меземазане или пък за гарнитура. Да ви е сладко!

Post Author: FoF