Карфиол по Лински

От няколко дни все карфиол ми се въртеше в главата. Грабнах се аз, скокнах до кварталния плод и зеленчук и оттам се върнах с една голяма връзка праз (беше пресен), голяма глава карфиол, печурки, кладница и морковчета. И понеже и вдъхновението от време на време спи, реших да го събудя с чашка розе, което някак странно ми се опре! Цяла седмица го близах и към него тъй и не се адаптирах. Кулинарят в мене проговори и розето взе да оползотвори.


Хвърлих аз да се сварят 2-3 главички лук, 2-3 моркова и малко целина. След 10-ина минути добавих и карфиола, че на него му трябва по-малко време (не повече от 5 минути).

Докато зеленчуците ми се варяха, нарязах кладницата на тънки и дълги парчета, а лука се превърна в прекрасни полумесеци.

Гъбките и лукчето се сгорещиха, със бульона зеленчуков и розето те се задушиха. Добавих им сол, черен пипер и малко лют червен пипер (малко, защото не исках сосчето да стане червено). Докато се задушаваха кладницата и лука, реших, че искам да придам цвят на соса и добавих малко печурки. И понеже исках повече сос, сипах още чаша и половина бульон от зеленчуците.

Карфиолчето намачках леко и положих зеленчуците на меко.

С копърче поръсих таз вечеря и за вкуса прекрасен думи не мога да намеря.

Хай сега да ви е сладко и уикендът ви да мине гладко!

Тук можете да намерите още прекрасни рецепти с карфиол, а тази баница ми е в списъка със следващите рецепти.

 

Post Author: FoF